TITO PARIS & SARA TAVARES

(0 avis)

Disponible avec votre billet

  • Retrait en magasin gratuit
  • Billet électronique

Prix A partir de 31¤00

Description

Op deze bijzondere avond staan twee geweldige artiesten uit de Kaapverdische muziekscène op het podium van De Roma. Zij zorgen voor een lusofoon feestje waarop alle sferen en invloeden uit de Portugeestalige wereld samenkomen in uiterst sfeervolle en dansbare muziek.

Tito Paris komt naar De Roma met nieuw werk. Na vijtfien jaar de wereld rond te reizen als ambassadeur van de Kaapverdische muziek, vond hij eindelijk de tijd om de studio in te duiken. Met de nieuwe plaat Mim ê Bo wil hij naast geweldige muziek vooral het gevoel uitdragen dat zo eigen is aan de lusofone of Portugeestalige gemeenschap: ondanks de grote geografische en culturele verschillen is er een taal en een gevoel die iedereen verbinden. Creoolse dansmuziek van de Kaapverdische eilanden, Afrikaanse ritmes uit Angola en Mozambique en de samba uit Brazilië... Tito Paris zet ze allemaal naar zijn hand.

De artiest werd geboren op het Kaapverdische eiland São Vicente in een muzikale familie. Zijn grootmoeder zong mornas en coladeras en zijn vader, broers en neef speelden gitaar. Toch trok Tito Paris op 19-jarige leeftijd naar Lissabon, van waaruit zijn muzikale verovering van de wereld begon. Eind jaren tachtig nam hij een plaat op met Cesária Évora, de grote zangeres van de Kaapverdische muziek. Ook schreef hij nummers voor Bana, de overleden 'koning van de morna'. Maar de zanger en multi-istrumentalist (gitaar, bas, drums) scoorde ook in eigen naam grote successen, zoals de klassieker Dança ma mi criola en de hitalbums Guilhermina en Acústico

Special guest is niemand minder dan Sara Tavares. De zangeres groeide op in Lissabon en luisterde als jong meisje naar Stevie Wonder en Aretha Franklin. In 1994 vertegenwoordigde ze Portugal op het Songfestival en twee jaar later verscheen haar eerste album vol gospelmuziek. Maar geleidelijk aan ging Sara op zoek naar een eigen geluid, ze leerde gitaar spelen en songs schrijven en speelde samen met verschillende Kaapverdische en Afrikaanse artiesten. Van upbeat afropop op Mi Ma Bô  evolueerde ze naar de sensuele en melodische ritmes van de Kaapverdische muzie op de albums Balancê en Xinti. Na haar internationale doorbraak en verschillende wereldtournees, moest Sara Tavares noodgedwongen een lange pauze nemen.

Sinds 2016 lanceerde ze echter enkele nieuwe singles, in 2018 is het langverwachte nieuwe album Fixtadu helemaal klaar. De elf zelf geschreven nummers verkennen nieuwe genres, zo speelt Tavares nu zowel met elektronische en uiterst dansbare nummers als met akoestische en intieme songs. Maar centraal blijft haar geweldige stem die niemand onberoert laat!

TITO PARIS (ZANG, AKOESTISCHE GITAAR); SARA TAVARES (ZANG); MANUEL PARIS (BASGITAAR); MOISES RAMOS (PIANO); PERICLES PARIS (DRUM); STEPHEN ALMEIDA-CAVAQUINHO (AKOESTISCHE GITAAR); JOHANNES KRIEGER (TROMPET)

Pour se faire une idée

Avis clients

TITO PARIS & SARA TAVARES

0 / 5
1
0
2
0
3
0
4
0
5
0

C'EST PAR ICI !

Cliquez ici
pour localiser
la salle
Turnhoutsebaan 286 , 2140 Borgerhout - Voir l'agenda de la salle

LES ARTISTES

Visité précédemment

Fan!Edition

À garder en souvenir ou à offrir,
le billet unique aux couleurs de l'évènement !

2 formats sont disponibles :
le billet rectangulaire (3.90¤ TTC)
ou le billet carte (4.90¤ TTC)*

Comment faire ?

  1. 1Choisissez votre spectacle
  2. 2Cochez « Fan Edition » lors de la validation de votre commande
  3. 3Renseignez votre adresse postale d'envoi
  4. 4Recevez chez vous votre billet ou votre carte Fan Edition !

*Ce format est disponible pour les séances ayant lieu à plus de 21 jours de la date d'achat.