GIRL BAND/ FONTAINES DC/ THE CLAQUE

(0 avis)
Indisponible
Mais des places peuvent se libérer !
Tenez moi informé
Ouverture des ventes dans
Tenez moi informé lors de la mise en vente

Avis clients

GIRL BAND/ FONTAINES DC/ THE CLAQUE

0 / 5
1
0
2
0
3
0
4
0
5
0

Description

Na vier jaar keert Ierlands meest oncompromisloze band terug met meer gespannen gitaren en ongemakkelijk geschreeuw. Girl Band is geen band voor doetjes, het is een moordmachine die indie rock kan doen beuken als techno en schommelt tussen euforie en dystopie. Het viertals debuutalbum "Holding Hands With Jamie" werd door Crack omschreven als "a hellishly noisy odyssey in vicious rock and roll" en haalde onder meer de eindejaarslijstjes van TIME, Loud & Quiet en The Guardian. Opvolger "The Talkies" belooft, afgaande op eerste single "Shoulderblades" even opgefokt en instabiel te zijn. De band stelt het album voor in de Orangerie op 7 november.

Toen Fontaines D.C. in mei 2018 naast METZ en Idles in de Botanique's Orangerie stond, had vermoedelijk maar een enkeling in de zaal vooraf van het Ierse gezelschap gehoord. Fast forward één jaar later en de working class-pub-post-punkers hebben met "Dogrel" een van 2019's verrassendste successen te pakken. Aangestuurd door een dik Dublins accent en invloeden van The Fall en Fugazi gaat de groep op die plaat in de aanval met poëtische en soms zelfs verrassend tedere wapens. Een lovend The Guardian geeft vijf sterren en schrijft: "This is the kind of songwriting quality that bands can take years to reach, or never reach at all: brilliant, top to bottom." Fontaines D.C. verdedigt in de Orangerie andermaal zijn sterke livereputatie aan de zijde van landgenoten Girl Band.

Uit dezelfde scene die ons Girl Band, Fontaines D.C. en Silverbacks geschonken heeft, duikt nu The Claque op. Da's een drietal dat in dezelfde soort lawaaierige lekkerneien grossiert als de bovengenoemde bands, maar tegelijkertijd een veel meer genuanceerde, zelfs poppy sound aan de dag legt. Met het gelaagde en elektronische "Hush" en "Stray" verleidt zangeres Kate Brady over uitdagende instrumentaties onze oortjes. Op 7 november komen we te weten wat het trio nog meer in z'n repertoire heeft zitten.

Pour se faire une idée

C'EST PAR ICI !

Localiser
sur la carte
Rue Royale, 236 , 1210 BRUXELLES - BRUSSEL - Voir l'agenda de la salle

LES ARTISTES

Visité précédemment

Fan!Edition

À garder en souvenir ou à offrir,
le billet unique aux couleurs de l'évènement !

2 formats sont disponibles :
le billet rectangulaire (3.90¤ TTC)
ou le billet carte (4.90¤ TTC)*

Comment faire ?

  1. 1Choisissez votre spectacle
  2. 2Cochez « Fan Edition » lors de la validation de votre commande
  3. 3Renseignez votre adresse postale d'envoi
  4. 4Recevez chez vous votre billet ou votre carte Fan Edition !

*Ce format est disponible pour les séances ayant lieu à plus de 21 jours de la date d'achat.