Le niveau de sécurité actuel ne vous permet pas de naviguer correctement sur notre site. Nous vous invitons à modifier les paramètres de votre navigateur avant de continuer.

BREAKING BARRIERS

Rock
Le à 20h00  -  HET DEPOT  -  LEUVEN

INFORMATION

RED ZEBRA + THE BOLLOCK BROTHERS + KISS THE ANUS OF A BLACK CAT + STRUGGLER + DONDER, HEL & HAGEL (I.H.K.V. BREAKING BARRIERS) RED ZEBRA Na een pauze van zes jaar is Red Zebra helemaal terug van weggeweest. Live brengen ze klassieker na klassieker, bewijzend dat deze band veel meer dan 'I Can't ...

Plus d'informations sur BREAKING BARRIERS

RED ZEBRA + THE BOLLOCK BROTHERS + KISS THE ANUS OF A BLACK CAT + STRUGGLER + DONDER, HEL & HAGEL (I.H.K.V. BREAKING BARRIERS)

RED ZEBRA

Na een pauze van zes jaar is Red Zebra helemaal terug van weggeweest. Live brengen ze klassieker na klassieker, bewijzend dat deze band veel meer dan 'I Can't Live In A Living Room' in zijn mars heeft. Hun teksten zijn maatschappijkritisch, maar dan wel gemarineerd in zwarte humor. Hun muziek klinkt als punk, maar dan gespeeld met een overdosis talent en een aangeboren gevoel voor onweerstaanbare melodieën.

Red Zebra is zonder meer één van de beste alternatieve bands die dit land ooit gekend heeft. We zijn dan ook bijzonder blij dit vijftal eindelijk weer op het podium te mogen verwelkomen voor het volgende hoofdstuk in hun levensverhaal.

THE BOLLOCK BROTHERS 

The Bollock Brothers is al actief sinds 1980 en heeft in de loop der jaren een hele reeks klassiekers bij elkaar geschreven. Een greep uit de collectie: debuutsingle ‘The Bunker’ tot het de dansvloer steeds weer vullende ‘Horror Movies’. De band is het geesteskind van Jock McDonald. Als enige constante in de geschiedenis van de band slaagt hij er keer op keer in zich met de juiste muzikanten te omringen om zijn eigen interpretatie van de punkspirit tot leven te wekken.

Deze editie van Breaking Barriers is aangekondigd als een dag vol Belgische artiesten en daar wordt The Bollock Brothers dan ook toe gerekend. Het aantal Belgen in de band bedraagt ondertussen immers veertig procent en het is niet onmogelijk dat dit percentage nog zal stijgen.

KISS THE ANUS OF A BLACK CAT

Kiss The Anus Of A Black Cat (KTAOABC) bestaat ongeveer tien jaar, maar stond vooralsnog niet vaak op een Leuvens podium. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, dachten wij zo!

Wat KTAOABC brengt, is geen kopie, maar een update van de donkere sfeer van de 80’s. Alle ingrediënten zijn aanwezig: van opruiende teksten tot scherpe synthklanken en sombere drumpatronen. Voor veel oudere muziekliefhebbers zal dit concert een revelatie zijn, maar eigenlijk is het gewoon een bevestiging dat de jongere generatie niet voor de legendes uit het verleden moet onderdoen.

STRUGGLER

Struggler geniet sinds 1979 van een welverdiende cultstatus. Hun output op vinyl is al die jaren beperkt gebleven tot een paar singles en een enkel album, maar dit jaar is eindelijk nog eens een nieuwe LP verschenen, getiteld 'The Gap'. Op Breaking Barriers komt de band deze nieuwste release voorstellen, maar uiteraard zullen de oude klassiekers niet op de setlist ontbreken.

DONDER, HEL & HAGEL

Een Leuvens festival is niet compleet zonder een Leuvense band. Hoewel de band Donder, Hel & Hagel zeer nieuw is, zijn de leden van dit trio dit allerminst. Gedurende meer dan twintig jaar hebben ze ervaring opgedaan in allerlei Leuvense bands als The Usual Suspects, Ulrike’s Dream en Cop on Fire.

Voor hun nieuwste project hebben ze de distortionpedalen, snelle drums en schreeuwerige vocals ingeruild voor elektronische beats, Nederlandstalige teksten en sombere gitaarakkoorden die meer aansluiten bij de andere bands op deze affiche.

AFTERPARTY MET MALCOLM NIX

DJ Malcolm Nix verzorgt de afterparty van het festival. DJ Malcom Nix zal de beste undergroundplaatjes, culthits en vergeten parels uit de voorbije decennia selecteren. Deze afterparty is gratis en dus ook toegankelijk voor personen die de concerten van Breaking Barriers niet kunnen bijwonen.

Inscriptions aux alertes de BREAKING BARRIERS

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle.
En savoir plus

Ces artistes ou clubs de sport ne font pas partie de vos alertes :

Ces salles ne font pas partie de vos alertes :

Ajouter

PUBLICITE

Partenaire vidéo

PUBLICITE

PUBLICITE