Le niveau de sécurité actuel ne vous permet pas de naviguer correctement sur notre site. Nous vous invitons à modifier les paramètres de votre navigateur avant de continuer.

DEE DEE BRIDGEWATER

JazzR'n'B/Soul/Funk
Le à 20h00  -  DE ROMA  -  Borgerhout

INFORMATION

Met drie Grammy's op haar naam mag Dee Dee Bridgewater zich gerust een jazzicoon noemen. Met haar nieuwste plaat Memphis... Yes, I'm Ready keert de zangeres terug naar haar geboortestad in het diepe zuiden van de VS, die zo liefdevol 'Soulsville' wordt ...

Plus d'informations sur DEE DEE BRIDGEWATER

Met drie Grammy's op haar naam mag Dee Dee Bridgewater zich gerust een jazzicoon noemen. Met haar nieuwste plaat Memphis... Yes, I'm Ready keert de zangeres terug naar haar geboortestad in het diepe zuiden van de VS, die zo liefdevol 'Soulsville' wordt genoemd. De muziek werd opgenomen in een studio niet ver van het ziekenhuis waar de diva geboren werd. Haar vader was een trompetspeler en dj bij een lokaal radiostation. Jaren na de verhuis van zijn gezin naar Michigan bleef hij de platen van de lokale muziekscène draaien. "Zelfs als jong meisje raakte de muziek van mijn vader mij enorm, het deed mij dansen en tegelijkertijd huilen van emotie. Met mijn album Red Earth uit 2007 ging ik op zoek naar de roots van mijn Malinese voorouders, maar nu bleef ik bij de muziek die mij het nauwst aan het hart ligt", verklaart Bridgewater haar nieuwste muzikale zoektocht.  

Het resultaat is een album dat klinkt en voelt zoals Memphis klinkt en voelt, maar tegelijk ook zoals Dee Dee Bridgewater klinkt en voelt: vol vurige passie, originaliteit en met een ongelooflijk dynamische benadering van de songs. Het album is een ode aan de blues en R&B van eind jaren '60 en de beginjaren van haar carrière. Naast enkele nieuwe nummers, bevat het ook een aantal herbewerkingen van Amerikaanse klassiekers als The Trill is Gone (BB King), I Can’t Stand the Rain (Ann Peebles) en Try a Little Tenderness (Otis Redding). 

Memphis... Yes I'm Ready komt uit op 15 september, gevolgd door een wereldtournee. In mei 2017 gaf Bridgewater nog een indrukwekkend concert tijdens Jazz à Liège, waarmee ze haar schitterende live reputatie voluit bevestigde. Die reputatie zal de Grande Dame in De Roma alle eer aandoen.

Inscriptions aux alertes de DEE DEE BRIDGEWATER

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle.
En savoir plus

Ces artistes ou clubs de sport ne font pas partie de vos alertes :

Ces salles ne font pas partie de vos alertes :

Ajouter

PUBLICITE

Partenaire vidéo

PUBLICITE

PUBLICITE